Η σωστή επιλογή της ράτσας των μοσχαριών είναι πολύ σημαντική
Αρχικά επιλέγουμε ράτσες ζώων κρεατοπαραγωγής (Hereford, Aubrac, Welsh Black, Black Angus, Red Angus, Shorthorn), με έμφαση στην αργή ανάπτυξη και το κατάλληλο ενδομυϊκό λίπος, έτσι ώστε να έχουμε τη βέλτιστη ποιότητα κρέατος, με βουτυράτη γεύση.
Από την άλλη επιλέγουμε κατάλληλες ράτσες ζώων (Limousine) οι οποίες επιδέχονται διασταυρώσεων, έτσι ώστε να επιτύχουμε ανώτερα ετερόζυγα αποτελέσματα, των οποίων το κρέας είναι πολύ τρυφερό και γευστικό.
Η σωστή επιλογή της τροφής είναι κρίσιμη παράμετρος
Οι «μάνες», εκτρέφονται 365 ημέρες το χρόνοστα βοσκοτόπια της περιοχής, το χειμώνα στα 700 μέτρα υψόμετρο και το καλοκαίρι στα 1000-1200 μέτρα.
Οι τροφές που επιλέγουμε για τα νεαρά μοσχάρια, μετά τον απογαλακτισμό τους, προέρχονται κατά κύριο μέρος από βιολογική ιδιοπαραγωγή, καθώς και από επιλεγμένα βιολογικά προϊόντατης περιοχής, ενώ το νερό προέρχεται από τις πηγές του βουνού «Μαμαλή».
ελληνικά angus βιολογικησ διατροφησ
Black - Red Angus
Ένα φημισμένο για την ποιότητα κρέατος ζώο
Στις “Ορεινές Φάρμες”, έχουμε επιλέξει ως κύρια εκτροφή ένα ιδαίτερο και πολύ φημισμένο για την ποιότητα κρέατος ζώο, που είναι το Aberdeen Angus (Black – Red Angus).
Αρχικά εισήχθησαν μάνες της ράτσας Angus από επιλεγμένες φάρμες του εξωτερικού, έτσι ώστε μετά από λίγα χρόνια να δημιουργηθεί ένα αμιγές ελληνικό κοπάδι Angus, εγκλιματισμένο στην περιοχή μας.
Η ελληνική βιολογική διατροφή καθώς επίσης και ο τρόπος διαχείρισης και εκτροφής της συγκεκριμένης ράτσας απέδωσαν σπουδαία αποτελέσματα, με ανωτάτης ποιότητας κρέας, απίστευτα μαλακό, με πλούσια βουτυράτη γεύση και εξαιρετικά κατάλληλο για βαθιά ωρίμανση (dry aging)
“
Με το κρέας Angus το φιλέτο, η μπριζόλα, ο κιμάς, αλλά και όλες οι νέες αμερικάνικες κοπές αποκτούν άλλη γευστική διάσταση, με ασύγκριτο άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.